Domaine La Barbe, het gote zwembad (5x20m) met uitzicht op het meer

Het domaine en de omgeving

Het zwembad
Zwembad, tuin, akker, grasvelden, bos, riviertje, meer, vijver. Ja, van alles treft u aan op de 20 hectare van Domaine La Barbe. Eigenlijk hoeft u het terrein niet af! U kunt heerlijk aan de rand van het grote zwembad (5 x 20 meter) verblijven of gewoon over het terrein slenteren. Op het balkon genieten van de ondergaande zon of toch nog even een wandelingetje maken langs het meer. Het is aan u. U heeft alle ruimte en rust om uw eigen keuzes te maken. Een lekkere barbecue of toch maar naar een knus restaurantje in de buurt? U bepaalt het zelf, u gaat het zelf ontdekken: Domaine La Barbe is verslavend, uw planning moet telkens bijgesteld worden omdat u het zo lekker naar uw zin heeft.
Het meer
Voor de deur ligt een groot en prachtig stuwmeer. Het is ruim 4 kilometer lang en heeft een variërende breedte tot wel 750 meter. Het water komt voor een deel uit de Pyreneeën en dat is waarschijnlijk de reden dat het zo zacht is. Onze gasten wassen bij voorkeur hun haar in het meer want dan is er geen conditioner meer nodig. In het meer zitten veel vissen en er zijn dan ook veel vissers. Boten zijn toegestaan, maar alleen met elektromotor. Daarnaast zien we af en toe een roeiboot of kano. Ook zijn er veel watervogels, onder andere de grote witte reiger en in de winter ook kraanvogels. Omdat het waterpeil langzaam zakt in de zomer is het mogelijk om rondom het meer te wandelen, dat is overigens wel een fikse wandeling! Als het dan te warm wordt is een verkoelende duik uiteraard heerlijk. Fietsen rondom het meer kan overigens ook, er loopt een weg op een paar honderd meter afstand van de oever (autorijden kan natuurlijk ook). Een rondje is bijna 20 kilometer.
De Pyreneeën zijn (hier->) zichtbaar op de achtergrond. De majestueuze berg in het midden is bekend vanwege het observatorium en kabelbaan: de Pic du Midi (2788m). 
Overigens is de hoogste Franse berg in de Pyreneeën de Pic de Vignemale (3298 m). De Spaanse Aneto is met 3403 meter de hoogste berg van de gehele Pyreneeën.
 
Domaine La Barbe, het Lace de Gimone met uitzicht op de Pyreneeën

Golfen

Liefhebbers van golfen kunnen bij ons in de buurt hun hart ophalen! Vlakbij ons Domaine, op 15 minuten rijden, ligt een unieke 9-holes golfbaan. Enerzijds is de golfbaan zeer afwisselend: van langgerekte en vlakke par 4/5 holes tot zeer uitdagende par 3/4 holes met een gigantisch hoogteverschil. Anderzijds is deze baan zeer rustig, het voelt bijna als een privébaan. In de omgeving, op 30 tot 60 minuten rijden liggen nog een zestal andere zeer mooie 18 holes banen. Golfen op deze banen is eveneens zeer aantrekkelijk: afwisselende banen, niet druk, relaxte sfeer en met een vriendelijke prijs. De Franse golfcultuur is bovendien bijzonder prettig: In de ochtend 9 holes spelen, vervolgens heerlijk ontspannen lunchen om daarna de resterende 9 holes te spelen.

Domaine La Barbe, golf de gascogne dichtbij
Sfeerimpressie van Domaine La Barbe en de omgeving:
Domaine La Barbe, uitzicht op meer
Domaine La Barbe, weilanden
Blondes aquitanes
Boulogne-sur-Gesse
Domaine La Barbe in de ochtend
Domaine La Barbe, zicht op zonnebloemen
Saint-Blancard
Domaine La Barbe, pittoreske dorpjes in de buurt
Domaine La Barbe, zicht op de Pic du Midi
Domaine La Barbe, zicht op de weilanden rondom
Saint-Blancard
Mobiele pizzeria, Boulogne-sur-Gesse